Çelişkili İfadeler Podcast... Bölüm 1. Girizgah... Çünkü neden olmasın?

Hanımlar beyler, çelişkili ifadelere hoşgeldiniz...

Ben Alper Külünkoğlu. Bundan böyle düzensiz aralıklarla içeriğinin pek de matah olmayacağını düşündüğüm bu yayınları yapmaya çalışacağım. Çok da kafa yormadan öylesine içimden geldiğince sesimi size duyurmayı amaçlıyorum. Kimse dinlemese bile bunu kendim için yapmam gerekli diye düşünüyorum. 

Uzun zamandır kendi kendimi sorguladığım bir süreçten geçiyorum. Benim artık eski ben olmadığımı, giderek enerjimi kaybettiğimi, hayattan eskisi kadar keyif almadığımı gözlemlediğim bir süreç bu. İşte bu sebeple yakın zamanda hayatımda bazı değişiklikler yapmaya karar verdim ve bu değişikliklerin bende yarattığı etkiyi bir yerlerde kayıt altına almalıyım diye düşündüm. İşte bu yayınlar hayatımdaki bu değişimlerin de bir arşiv kaydı olacak diye umuyorum.


Eskiden daha yaratıcı ve üretken biriydim. Lise dönemimde amatör olarak tiyatroyla ilgilendim. Karikatüre olan ilgim ve biraz da yeteneğim beni sürekli yeni şeyler üretmeye iterdi. Elimde kalem varsa önümdeki kağıtlarda boşluk kalmayıncaya kadar bir şeyler çizerdim, karalardım. Mümkün olduğunca günceli yakalamaya çalışır, ona kendi yorumumu katardım. Sanat, hayatımın hep bir parçasıydı.

Bugünüme baktığımda eskiden keyif aldığım şeylerin ben daha nasıl olduğunu bile anlamadan hayatımdan çıktığını fark ettim. Eskiye nazaran teknoloji ve dijital imkanlar bugün ve her geçen gün arttığı halde ben bugün daha tembel biri oldum. Üretkenliğimi, yaratıcılığımı tamamıyla kaybetmek üzereydim. Hayattan aldığım keyif her geçen gün daha da azalıyordu. Günlük yaşamın derdine düşmüştüm ve hayatın anlamını kaybetmeye başlamıştım.

İşte bu noktada beni kendime getirecek bir üretime ihtiyacım vardı. Bu dinlediğiniz yayın da işte bu üretim ihtiyacının bir ürünü. 

Belki bir film izlerim paylaşmak isterim, bir kitap okurum çok beğenirim, bir müzik olur bana iyi gelir. Bakarsın aynı film, kitap, müzik ya da her neyse bir süre sonra aynı anlama gelmez artık. Önceden savunduğum bir fikir belki benim için anlamını yitirir. Kendimle çelişirim. İşte bu yüzden çelişkili ifadeler.

İşte böyle... 
Özetle uzun zamandır kendime bir soru soruyorum "neden?" 
Sanırım artık bir cevabım var "çünkü neden olmasın?..."